miércoles, 3 de junio de 2009

Comunicado Pericos Montmeló

Des de la Penya Espanyolista Pericos Montmeló, amb el suport total de la junta i de tots els membres de l'entitat, volem expressar el nostre malestar i el nostre rebuig envers un acte que va dur a terme el CEIP Sant Jordi de Montmeló el passat dijous 28 de maig de 2009.
El CEIP Sant Jordi de Montmeló, que cal recordar que és un col·legi públic, va posar en marxa a principi del curs escolar una iniciativa perquè sonés, a certes hores del dia, música ambiental per la megafonia de l'edifici. Després que la proposta fos aprovada, el col·legi ha fet sonar molts tipus de músiques durant tots els dies d'escola; i sempre a les mateixes hores, les d'entrada (9h i 15h) i les de sortida (13h i 17h) dels nens i les nenes de les aules.

Han estat sempre al voltant de deu minuts de músiques del món, variades, provinents d'un lloc i d'un altre, i que han animat l'ambient del col·legi i dels barris que l'envolten, ja que el so abraça una bona part del nostre poble. No obstant això, el passat dijous 28 de maig, el CEIP Sant Jordi va canviar per un dia la política de les cançons emeses i va fer sonar l'himne del FC Barcelona per la megafonia de l'escola, simplement perquè aquest club esportiu havia guanyat un títol el dia anterior. Eren les 17h, els nens i les nenes (escolars de 3 a 11 anys) sortien de classe i els pares i les mares els anaven a buscar. L'himne va sonar fins a un total de dos cops.

Des de la Penya Espanyolista Pericos Montmeló pensem que és incomprensible que en una escola pública, una escola en què hi cap tothom, en què la pluralitat està per sobre de tot, en què hi ha gent d'arreu, s'emeti cap himne. És intolerable que, al més pur estil d'un règim dictatorial, el CEIP Sant Jordi imposés aquest himne a tothom; cal recordar que en un lloc públic, i més en una escola, no tothom pensa igual, i n'hi qui pot no compartir el mateix sentiment cap a una entitat, en aquest cas esportiva, o fins i tot pot no agradar-li. Pensem que en una escola no s'ha d'obligar a escoltar cap himne, ni polític, ni esportiu, ni de cap tipus, ja que pot repercutir en problemes i disputes. Una escola és l'instrument necessari per educar els més petits, però no s'ha de convertir en cap mitjà per obligar a pensar d'una mateixa manera. Com tots sabem, la democràcia reina al nostre país, i la pluralitat d'idees, tant polítiques com esportives, és el que ens enriqueix i ens fa millors.

Per tots aquests motius, la Penya Espanyolista Pericos Montmeló, com a entitat d'àmbit esportiu i cultural del poble de Montmeló, posa en marxa la plataforma "A Montmeló, una educació no culé", que vetllarà perquè a les escoles del nostre poble s'imparteixi una educació justa i equitativa quant a entitats esportives, que doni les mateixes oportunitats als uns i als altres. Des d'aquesta iniciativa volem millorar l'educació dels nostres petits, i denunciarem tots aquells casos que enalteixin el FC Barcelona i siguin una falta de respecte cap a qualsevol altra entitat esportiva del nostre país.

Un cop hem expressat el nostre malestar per aquest acte, ens acomiadem tot esperant que no torni a ocórrer, ni que no hi torni a haver cap manifestació d'intolerància i manca de respecte cap a cap entitat d'arreu.

Penya Espanyolista Pericos Montmeló

No hay comentarios: