domingo, 12 de julio de 2009

Comunicado Pericos Montmeló

L’endemà que el CEIP Sant Jordi fes sonar l’himne del FC Barcelona per la megafonia de l’escola, la Penya Espanyolista Pericos Montmeló va redactar un comunicat per fer públic el rebuig i el malestar de tots els integrants de la penya envers aquest fet, a més d’informar també de la creació de la plataforma “A Montmeló, un ensenyament no culé”, una iniciativa que pretén vetllar per aquest tipus d’injustícies educatives. Aquest mateix comunicat va ser publicat a la darrera edició de juny de la revista d’informació local Mirall de Montmeló, a les pàgines web de PericosOnLine i de 23 Perico, i al lloc web oficial del RCD Espanyol. A més, també el vam fer arribar a tots els partits polítics que componen el consistori de l’actual Ajuntament de Montmeló (PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i PP), i a l’Antoni Guil, Regidor d’Educació. Dies després de tot això, vam rebre una carta del CEIP Sant Jordi a nom del Sr. José Manuel Acosta, President de la Penya Espanyolista Pericos Montmeló.

En aquesta carta que el col·legi Sant Jordi de Montmeló ens va fer arribar personalment a la nostra antiga seu, el bar restaurant Capitán Lagarto, se’ns titlla de fanàtics, radicals, ignorants, promotors de confrontacions, rabiosos, intolerants, antiesportius i immadurs democràtics. A més, se’ns comunica que, segons el parer de l’equip directiu del CEIP Sant Jordi, que és qui finalment signa la carta, el fet que hàgim expressat el nostre rebuig és vist com un acte sorprenent, lamentable, vergonyós i, fins i tot, insultant. Se’ns posa en dubte com a seguidors d’una entitat com és el RCD Espanyol, institució esportiva a la qual, també des del seu punt de vista, hem deixat a l’alçada de la sola de les sabates. També arriben a fer broma sobre el nostre temps lliure, tot dient que en tenim massa, i que el malgastem creant plataformes poc productives. Per més inri, citen una llista d’idees que creuen més oportunes com a noves plataformes del poble. Se’ns arriba a dir que el nostre comunicat a estat de l’estil de la ganivetada per l’esquena, i que això ja marca quina és la nostra manera de fer: fer-se veure i voler ser protagonistes siguin quins siguin els camins. Ens fan saber que la nostra reacció no ha estat gaire meditada, que hem actuat impulsivament, i que la nostra plataforma se’n va del camí de l’educació per acabar sent el reflex de la ràbia, de la intolerància, de l’antiesportivitat i de la immaduresa democràtica. Tot això en una carta signada el dilluns 8 de juny, just una setmana després de fer públic el nostre comunicat, i en la qual no ens atorguen cap mena de raó o disculpa per la imposició d’un himne esportiu a tots els membres, alumnat i professorat, d’una escola pública, així com als pares i mares que anaven a recollir els seus fills i filles al col·legi, i a tot el veïnat que, els agradés o no, van haver d’escoltar aquell himne.

Des de la junta directiva de la Penya Espanyolista Pericos Montmeló, entitat esportiva i cultural del poble de Montmeló, volem fer patent que des del primer dia hem estat compromesos amb la vida social i cultural del poble. És per això que ens sentim molestos i fins i tot, agafant la mateixa paraula de la seva carta, insultats per un col·legi públic del nostre poble. Cal recordar que la Penya Espanyolista Pericos Montmeló ha celebrat la presentació de dos llibres en menys d’un any, i la lectura, des del nostre punt de vista, creiem que entra dins el marc d’ensenyament, d’educació i de cultura. També entra dins d’aquest mateix marc el dibuix, com són les dues edicions del nostre particular Concurs de Dibuix Pericos Montmeló de la Festa Major del poble. A més, també ha estat la nostra penya qui ha organitzat el Torneig Capitán Lagarto, un encontre anual entre la nostra penya i la Penya Blaugrana de Montmeló per fer passar un bon matí a blaugranes i espanyolistes i que, d’aquesta manera, la bona avinença flueixi entre ambdues entitats del poble. Aquest últim acte, segons el CEIP Sant Jordi, deu ser potenciat per l’antiesportivitat o el radicalisme de què devem fer gala, o potser per la ignorància, i no pas per l’esportivitat, l’educació i el saber fer.

Cal recordar també que, amb el comunicat de la Penya Espanyolista Pericos Montmeló, l’únic que vam fer va ser mostrar el nostre rebuig i fer ús de manera coherent i cívica de la llibertat d’expressió a què tots tenim dret. Avui dia hi ha moltes maneres de protestar: fer pintades i trencar vidres de finestres, aquesta en seria una; convocar una manifestació, aquesta en seria una altra; o redactar una queixa formal, que és la que la nostra penya va creure adient i en va fer ús per aquest cas. Creiem que si realment fóssim, tal com ens titlla l’equip directiu del CEIP Sant Jordi, fanàtics, radicals, ignorants, promotors de confrontacions, rabiosos, intolerants, antiesportius i immadurs democràtics, haguéssim escollit la primera opció i no pas la tercera, que és potser el que volien i encara esperen de nosaltres.

Ens sentim profundament dolguts per la mala rebuda que hem tingut per part d’aquesta escola pública, col·legi que, d’altra banda, com a institució educativa no pot mai decantar-se per cap partit polític, religió, bandera o, en aquest cas, club esportiu. No hem estat la Penya Espanyolista Pericos Montmeló qui ha deixat malament el RCD Espanyol, sinó el CEIP Sant Jordi qui, amb la seva carta, ha arribat a faltar el respecte a una grandíssima institució esportiva, centenària i catalana com és el Reial Club Deportiu Espanyol, a una entitat del poble com és la Penya Espanyolista Pericos Montmeló, que la representa i la defèn amb orgull, i a desenes d’espanyolistes montmelonins, que veuen com són menystinguts per la mala gestió d’un col·legi públic. Sense comptar els milers de seguidors de la citada institució esportiva, centenària i catalana que poden sentir-se ofesos després de llegir una carta totalment fora de lloc com és la contestació per part del CEIP Sant Jordi.

Per tots aquests motius, demanem a l’equip directiu del CEIP Sant Jordi que es disculpi personalment i pública per la falta de respecte expressada a la seva carta cap a tots els socis de la Penya Espanyolista Pericos Montmeló, així com al RCD Espanyol.
Volem fer saber que, tot i les burles sobre la nostra plataforma, hem obert un lloc web http://www.ensenyamentnocule.blogspot.com/ com a mostra de la nostra implicació en l’educació dels escolars de Montmeló i perquè tothom qui sigui víctima d’una injustícia semblant a la qual tots hem viscut pugui denunciar-la i fer-la pública.

Comuniquem també que, després d’aquest escrit rebut, que reiterem que està totalment fora de lloc i que és una falta de respecte a moltes persones, no tancarem els ulls i ho deixarem passar sense més, ni tampoc farem actes com farien fanàtics, radicals, ignorants, promotors de confrontacions, rabiosos, intolerants, antiesportius i immadurs democràtics, sinó que prendrem les mesures democràtiques que creguem oportunes perquè aquests incidents (imposició d’un himne en una escola pública i falta de respecte total per part de l’equip directiu d’aquest mateix col·legi) no tornin a succeir.

Atentament,Penya Espanyolista Pericos Montmeló

No hay comentarios: